cover_poste2_nban

سخت افزار گوشی چیست ، نرم‌افزار چیست ، سیستم عامل و انواع آن

Home » سخت افزار گوشی چیست ، نرم‌افزار چیست ، سیستم عامل و انواع آن

زمان مورد نیاز: 20 دقیقه

فهرست مطالب این صفحه

  1. چند سوال و جواب کوتاه .

    بعضی وقتا برای یه سوال کوتاه خیلی مطالب در یک صفحه رو باید بخونیم که اذیت کننده است.

  2. سخت افزار گوشی چیست؟

    در این بخش به سوال “منظور از سخت افزار برای گوشی هوشمند چیست” می پردازیم؟

  3. نرم افزار چیست؟

    تعریف کوتاهی از نرم افزار و انواع نرم افزار ها رو توضیح دادیم.

  4. سیستم عامل چیست ؟

    تعریف سیستم عامل و انواع آن.

  5. انتخاب ما برای آموزش چیست؟

    محدود کردن دنیای بزرگ گوشی ها برای جلوگیری از سر درگمی.

سخت افزار کامپیوتر چیست؟

هر چیزی از کامپیوتر که در دنیای واقعی وجود دارد یا به عبارتی قابل لمس است (واحد اصلی کامپیوتر + حافظه ها + ورودی و خروجی ها).

معنی سخت افزار چیست؟

وسیله سخت یا ابزار سخت (سخت افزار از دو واژه سخت و افزار ساخته شده ، معنی سخت برای همه ما مشخص هست و افزار هم به معنی وسیله یا ابزار است) .

منظور از اسم گوشی چیست؟

نام شرکت سازنده + مدل گوشی مثلا : سامسونگ آ ۵۰ ( اگر چه که اسم کامل galaxy A50 SM-A505F/DS این هست ولی بصورت خلاصه بیان میکنیم آ ۵۰).


در مطلب قبلی راجع به تاریخچه موبایل و گوشی هوشمند صحبت کردیم. حالا بعنوان قدم دوم آموزش اندروید راجع به ساختار کلی گوشی های فعلی صحبت میکنیم.

قبل از شروع باید بدانیم که گوشی یا هر وسیله ی الکترونیکی دارای پردازش به چه بخش هایی تقسیم میشود. در اینجا ما راجع به گوشی موبایل صحبت میکنیم. که نوعی کامپیوتر میباشد و به دو بخش کلی سخت افزار گوشی و نرم افزار تقسیم میشود .

سخت افزار گوشی چیست؟

در واقع ما به اختصار سخت افزار گوشی یا کامپیوتر را سخت افزار میگییم . به بخش هایی که با کامپیوتر در ارتباط هستند و در دنیای واقعی قابل لمس هستند گفته میشود. طبق این تعریف خود گوشی (مثل : دوربین ، صفحه نمایش ، باتری ، کلید ها ، سنسور ها …) و ورودی یا خروجی گوشی (مثل : هندزفری ، شارژر و… ) جزء سخت افزار گوشی هستند.

برای درک بهتر باید بگم معنی سخت افزار : ابزار یا وسیله سخت است . بنابر این همه وسایل دارای موجودیت سخت افزار محسوب میشن.

منبع و مرجع جهت اطلاعات بیشتر ویکی پدیا.


نرم افزار چیست؟

نرم‌افزار (به انگلیسی: software) گردآوردی از دستورالعمل‌ و داده است که به رایانه می‌گوید «چگونه کار کن».

منبع این تعریف ویکیپدیا میباشد.

نرم افزار (اپلیکیشن ، اَپ ، برنامه هم گفته میشوند) هم مثل سخت افزار دسته بندی خودشو داره و به دو بخش نرم افزار های سیستم و نرم افزار های کاربردی .

  •  نرم افزار های سیستم: شامل سیستم عامل ،‌ راه انداز ها (driver) ، نرم افزار های سودمند.

اطلاعات بیشتر: راجع به سیستم عامل در ادامه همین مطلب صحبت میکنیم. 

اما نرم افزار های نوع دوم ، برنامه هایی هستند که اطلاعاتی از سخت افزاری که برنامه برای اون نوشته شده را در اختیار سیستم عامل قرار میدن تا سیستم عامل بتونه راحت تر و بدون خطا با اون قطعه (سخت افزار) ارتباط برقرار کنه.

 نوع سوم از نرم افزار های سیستم هم نرم افزار های سودمند هست که برای کمک به تجزیه و تحلیل، پیکربندی، بهینه سازی یا حفظ یک رایانه طراحی شده است (مثل : ضد ویروس ها ، نمایش جزئیات حافظه و … ).

نکته: این نرم افزار ها به صورت پیشفرض روی گوشی ها نصب هستند و ما بطور پیش فرض ازشون استفاده میکنیم.

  • نرم افزار های کاربردی : هر نرم افزاری که ما برای خودمون نصب میکنیم تا بتونیم کار مورد نیازمون رو انجام بدیم (مثل: ماشین حساب ، نرم افزار های بانکی ، ویرایش عکس و … ).

سیستم عامل چیست ؟

توضیح هر کدام از این بخش ها بسیار زمان زیاد و تخصصی احتیاج داره که فک میکنم لازم نیست توضیح بدم. فقط به صورت کوتاه بگم که سیستم عامل وظیفه مدیریت سخت افزار و همچنین برقراری ارتباط بین نرم افزار با سخت افزار رو داره ، در واقع مترجم نرم افزار های کاربردی برای برقراری ارتباط با سخت افزار می باشد. برای اطلاعات بیشتر.

نحوه تعامل یک کامپیوتر با کاربر
نحوه تعامل یک کامپیوتر با کاربر

داخل لینک اطلاعات بیشتر بالا انواع سیستم عامل ها هم وجود داره اگه خواستید کامل بشناسیدشون به اون مطلب مراجعه کنید.

ولی مهمترین ها به این ترتیب هستند.

ویندوز – لینوکس – مک او اس – اندروید – آی او اس … که از این لیست اندروید و آی او اس که برای گوشی هستند ، معروف ترین سیستم عامل های گوشی موبایل در حال حاضر هستند.

طبق آماری که در سال ۲۰۲۰ اعلام شده سهم اندروید(android) از بازار موبایل های هوشمند تقریبا ۷۳ درصد بوده و سهم آی او اس (ios) ۲۶.۵ درصد بوده و بقیه سهم سیستم عامل های دیگه موبایل بوده. اگه خواستید اطلاعات بیشتری به دست بیارید این مقاله ویکی پدیا که به زبان انگلیسی هست میتونه مرجع خوبی باشه.

باتوجه به این بخش و بخش قبلی اگه کسی ازتون اسم گوشی موبالتونو خواست ، اسم گوشی تون اندروید نیست! سیستم عامل گوشیتون اندروید هست. منظور از اسم گوشی موبایل نام شرکت سازنده و مدل گوشی هست مثلا گوشی من با نام سامسونگ آ۵۰ شناخته میشه که سیستم عاملش اندروید هست (معمولا نمیگیم “سیستم عاملش اندرویدِ” خلاصه میگیم “اندرویدِ “).


انتخاب ما برای آموزش چیست؟

خوب با توجه به توضیحاتی که دادیم و مشاهدات خودتون احتمالا متوجه شدید که تعداد برند های زیادی داخل بازار وجود دارن و هرکدوم هم چندین مدل دارن به و همچنین اکثراً دو زبان فارسی و انگلیسی داخل ایران کاربرد داره که آموزش همه این حالت ها غیر ممکن هست .

ما در ” اِن بی اِی اِن ” برای آموزش از زبان فارسی و گوشی سامسونگ با سیستم عامل اندروید استفاده میکنیم. با این تصور که در حال حاضر محبوب ترین برند (شرکت سازنده) داخل کشور در حال حاضر سامسونگ هست ، همچنین زبان فارسی رو انتخاب میکنیم و سیستم عامل اندروید که داخل ایران بیشتر مردم از این سیستم عامل استفاده میکنند.

در مطلب بعدی قراره یک گوشی رو باهم جعبه گشایی کنیم و اقلام همراه گوشی و بخش های سخت افزاری گوشی رو توضیح بدیم.

لینک کوتاه این مطلب:

https://nban.ir/?p=172

3 دیدگاه دربارهٔ «سخت افزار گوشی چیست ، نرم‌افزار چیست ، سیستم عامل و انواع آن»

  1. بازتاب: تاریخچه موبایل ، گوشی هوشمند ، شرکت های تولید کننده. - NBAN| معرفی و آموزش نرم افزار

  2. بازتاب: کار با گوشی هوشمند - جا زدن سیم کارت و کارت حافظه - NBAN

  3. بازتاب: تاریخچه موبایل ، گوشی هوشمند ، شرکت های تولید کننده. - NBAN

دیدگاه‌ خود را بنویسید